I Will Follow You...

Friday, August 31, 2012

Satu Malaysia Satu Bahtera

Lagu untuk 55 tahun Merdeka kali ini, composed and sang by my cousins.
Yup, they inherited this from our late uncle Megat Ismail who wrote "fikirkan Boleh", "Perempuan", "Oh Ibu" and many more.
We are proud to be MIGGC (Megat Itam Great GrandChildren)



Composed by Megat Ahmad Fazly.
Arrangement by Megat Ahmad Aizzat.

Lirik: Satu Malaysia Satu Bahtera

Jalur gemilang, lambang bersatu
Warna cemerlang, merah putih kuning dan biru
Bulan dan bintang, itu naunganku
Perjuanganku, di bawah kibarmu

CHORUS

Satu Malaysia, Satu bahtera
Berganding bahu, harus berjaya

Satu Malaysia, Satu bahtera
Berganding bahu, harus berjaya

Bertindak dengan sepenuh kemampuan
Gagah berani menghadapi cabaran
Mara kehadapan penuh keyakinan
Walaupun apa jua halangan

Semangat waja menyatukan semua
Walau pelbagai warna atau budaya
Berdaya maju rajin dan bertenaga
Bertekad untuk menjulang jaya

Satu Malaysia, Satu Bahtera
Berganding bahu, harus berjaya!

15 comments:

ZRN said...

owh i seeee.. best la lagu ni plus suara dia memg seswai. thumbs up!

buah kedondong said...

on behalf of Megat Ahmad Aizzat, saya mengucapkan ribuan terima kasih dan sokonglah mereka dalam lagu-lagu mereka yang akan datang :)

~faRra albokhri~ said...

Megat Ahmad Aizzat nyanyi lagu ni? Kirim salam. Saya dah jadi minat pulak dengan suara dia. Lagu ni pon segar je. Congrats for making such a good song. Say Good Luck to him. :)

buah kedondong said...

~faRra albokhri~
tqvm...insyaAllah akan saya sampaikan
for info, the song was also composed by his brother, megat ahmad fazly and he was only thirteen. :)

~faRra albokhri~ said...

13?? wow~ awesome. He have such a good talent. Lagu yang di composed oleh seorang yang berusia 13tahun hasilnya seperti orang yang dah banyak pengalaman composed lagu. memang kagum dengan mereka. :)

mysara zaini said...

Salam, sy Dian dari MHI TV3.. Sedang mencari penyanyi dan penggubah lagu ni, since dia cousin u, boleh minta dia hubungi sy? email maisarah@primeworks.com.my

urgent, nk jemput sempena Hari Malaysia yang akan dtg ni.. TQ!

buah kedondong said...

Salam Dian,

Saya dah forward your request kepada aizzat dan fazly

Norasiah Nasir said...

ooo..puas cari sapa penyanyi lagu tu..best suara dia

permata hatiku said...

mybe i orang last yang comment nie... memang best laaa lagu megat nie...

Mohd Khairi Khadzir said...

lagu ni best!!1!! >_<

Unknown said...

Love it...

fahadaina said...

Assalamualaikum,

Saya Fahadaina daripada MOT. BOleh tak i dapatkan minus one lagu ni from your cousin? Kami ada nak buat persembahan koir lagu ini. Please contact me through emel fahadaina@mot.gov.my or call me 03 8886 6268. Thanks.

cik chechaq said...

assalam.. sy zulaiha..boleh x saya nak mintak minus one untuk lagu ini.. saya ada amali xlama lagi dan cadang nak cuba lagu ni sebab best..

sitizulaihaabdullahsani@yahoo.com.my
terimakasih.

ailiez said...

Salam, bole x sy nk mintak minus one lagu ni.. aily87@yahoo.com.. Tq..

Najwan Arief said...

Assalamualaikum,

I would like to have the 'minus one' of this song for my choir competition next week. I really appreciate it if you could ask your cousin to give it to me :) Please contact me via e-mail najwan.arief97@gmail.com. Thank you

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...